Unieke ervaringstour door Zoetermeer

1 December 2019, 10:30 uur
Algemeen
mainImage

Winkelen in Zoetermeer met een lichamelijke of visuele handicap? Hoe is dat? Kun je overal makkelijk langs met een rolstoel, staan er veel borden waar je tegen kunt botsen als je slecht ziet en zijn de liften in winkels goed te vinden. Dinsdag 3 december van 16.00-17.00 uur houdt de gemeente een ervaringstour, zodat Zoetermeerders zonder beperking dit zelf kunnen ervaren. Wethouder Ingeborg Ter Laak (zorg en welzijn) doet ook mee aan de ervaringstour. 

 

Wethouder Ingeborg Ter Laak (foto): "Deze ervaringstour is de perfecte kans voor de inwoners en ambtenaren die meedoen om er achter te komen hoe het is om met een handicap te winkelen in Zoetermeer. Ik heb al een keer meegelopen met een tour en je merkt dan dat heel kleine aanpassingen aan een ruimte al een enorm verschil kunnen maken. Nog mooier vind ik het dat zoveel winkeliers en horecaondernemers in de stad hun deuren speciaal open zetten voor deze tour. Zij staan open voor tips en dat kan onze stad alleen maar nog toegankelijker maken."

Programma
De unieke ervaringstour start om 16.00 op drie plekken in de stad:

- Locatie Dorpsstraat: kruising dorpsstraat- eerste stationsstraat (nabij Pilatusdam)
- Locatie Woonhart: Ingang Woonhart achterzijde (Coppeliaschouw)
- Locatie Stadshart: Ingang Spazio (Nederlandlaan)

De drie groepen gaan vanaf hun eigen locatie door de stad naar het eindpunt: café- restaurant The Old Pal. Onderweg bezoeken zij een aantal winkeliers en horecaondernemers die zich hebben opgegeven om mee te doen aan de tour. Alle groepen verzamelen om 17.00 uur bij het eindpunt en delen hun ervaringen met de aanwezige ondernemers en de wethouder.