Update over terrasindeling Stadhuisplein

mainImage
Update over terrasindeling Stadhuisplein

De eerder vastgestelde terrasindeling voor het vernieuwde Stadhuisplein blijft ongewijzigd. Dat heeft burgemeester Charlie Aptroot gisteren in een memo aan de gemeenteraad laten weten.

Een aantal ondernemers opteerde voor een andere indeling en er ontstonden discussies over de richtlijnen voor bijvoorbeeld het gebruik van parasols en de terrasstoelen. Enkele aan het Stadhuisplein gevestigde ondernemers kwamen met alternatieve locaties voor de openbare zitplaatsen, zoals een verplaatsing richting de Dobbe en de horeca-zijde van het Stadsmuseum (vanaf volgend jaar aan het Stadhuisplein gevestigd).

Volgens Aptroot zijn de door de ondernemers aangedragen alternatieven echter niet in overeenstemming met de ruimtelijke beleving. 'In het programma van eisen, dat door uw raad is vastgesteld, is een belangrijk uitgangspunt dat het Stadhuisplein de huiskamer van de stad moet zijn. Om die reden moet er openbare zitgelegenheid op het plein zijn.'

Daarnaast stelt de burgemeester dat de aangedragen alternatieven 'aanzienlijke kosten' met zich mee brengen. ,,De conclusie is dat er geen haalbare alternatieven zijn aangedragen, waardoor de eerder door mij vastgestelde terrasindeling ongewijzigd in stand blijft. Indien ondernemers onderling terrasruimte willen omruilen, dan is dat akkoord. Een mededeling daarover volstaat," aldus Aptroot.

Fotobron: AS Media.


Foto: Digitaal Dagblad