Van Tuyll Sportpark of Van Doornenplantsoen locatie nieuw zwembad in Zoetermeer

mainImage
Van Tuyll Sportpark of Van Doornenplantsoen locatie nieuw zwembad in Zoetermeer

De beste locatie voor het nieuwe zwembad in Zoetermeer is het Van Tuyll Sportpark of het Van Doornenplantsoen. Dat is de conclusie van het onderzoek naar de meest geschikte locatie voor het nieuwe zwembad door het college.

In totaal zijn 16 locaties onderzocht op basis van diverse criteria, zoals bereikbaarheid, parkeergelegenheid en afstand tot woningen. Daar kwamen deze twee locaties als besten naar voren. Het is nu aan de gemeenteraad om een keuze te maken uit deze twee locaties. Als dat niet lukt en de raad nader onderzoek naar andere locaties wil, dan zal de planning afhankelijk van het onderzoek met minimaal vijf maanden opschuiven.

,,Het is een eerste stap in de realisatie van het zwembad," zegt wethouder Ingeborg ter Laak. ,,Een wens van de inwoners komt nu dichterbij de realisatie. Na een zorgvuldige zoektocht zijn twee goede locaties overgebleven, waarmee wij verder kunnen. De raad kan nu de uiteindelijke plek kiezen."

Sluiting De Driesprong


Aan de raad wordt ook gevraagd om akkoord te gaan met de sluiting van zwembad De Driesprong aan de Van Stolberglaan wanneer het nieuwe zwembad beschikbaar is. Daarom wordt er voor gezorgd dat het nieuwe zwembad groot genoeg is, zodat het bad De Driesprong meer dan kan vervangen.

Sinds de sluiting van zwembad Het Keerpunt is er een duidelijke wens van de Zoetermeerders naar meer recreatief zwemwater. Onderzoeken hebben aangetoond dat er te weinig zwemwater is voor recreatie- en sportzwemmen.

Foto: Zwembad De Driesprong aan de Van Stolberglaan.


Foto: Digitaal Dagblad