Vandaag UITfestival Zoetermeer

mainImage
Vandaag UITfestival Zoetermeer

De start van het culturele seizoen barst dit weekend los in Zoetermeer met het gisteravond geopende UITfestival Zoetermeer. Je kunt gratis één van de 13 professionele previews van het Stadstheater bekijken, of laat je verrassen door de 51 optredens van talentvolle amateurverenigingen én geniet als afsluiter van het festival van de slotact Symfo Classics op het Cadenzaplein.

Het festival werd gisteren geopend met een grote openingsshow in het Stadstheater. Deze diverse show met een groot aantal podiumtalenten uit Zoetermeer heeft als titel meegekregen ‘Night at the movies’ en bevat een vette knipoog naar de overbekende Amerikaanse film Night at the Museum.

Zin om eens verschillende professionele artiesten uit te proberen? Het Stadstheater heeft vele grote namen geboekt die tijdens het UITfestival gratis uitgetest kunnen worden. Namen als Soundos, Maame Joses, Jan Rot, Eric Vloeimans, Steven Brunswijk, en nog vele anderen komen vandaag voorbij. De gratis previews en optredens zijn in het Stadstheater, STAGE Kitchen & Café, Cadenzaplein en het Theaterplein.

Het feestje van het UITfestival gaat ook dit jaar door op zaterdagavond. Na optredens van de Bluebettes, Tigre Blanco en Tommie Christiaan, eindigt het festival op het Cadenzaplein met Symfo Classics als slotact.

Ook valt er verder veel te zien en te beleven door acts en straattheater te midden van het publiek, verschillende kinderactiviteiten van onder andere Stichting Piëzo en door de kraampjes op de Zoetermeerse Cultuurmarkt.

Het UITfestivel Zoetermeer (voorheen Festival Cultuur Lokaal) wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, het Stadstheater, Stichting De Stadsamateurs, CKC & partners en Cultuurpodium Boerderij. Het festival krijgt ondersteuning van de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818. Kijk voor het totale programma op www.uitfestivalzoetermeer.nl.


Foto: Digitaal Dagblad