Veel boetes voor fietsen op Oosterheemplein

20 December 2019, 10:10 uur
Algemeen
mainImage
Wijkagent Oosterheem

Op woensdagmiddag 18 december vond er een handhavingsactie plaats tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein in de wijk Oosterheem. De actie is één van de afspraken over veiligheid in de wijk die tijdens de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem is gemaakt. Burgemeester Charlie Aptroot nam deel aan de handhavingsactie.

 

Bij de controle, die plaatsvond tussen 13.45 en 16.30 uur, controleerden de handhavers in burger of er gefietst werd of op een scooter gereden in het voetgangersgedeelte van het Oosterheemplein. Er werden 23 bekeuringen uitgeschreven van elk 64 euro (inclusief administratiekosten).

Aptroot: "Tijdens de wijkveiligheidsavond in Oosterheem op 27 november 2019, meldden meerdere inwoners de onveilige situaties op het Oosterheemplein. Op dit plein, midden in het winkelcentrum van de wijk Oosterheem, rijden fietsers en scooterrijders tussen het winkelend publiek. Dit is niet toegestaan."

Aptroot zei tevreden te zijn met de actie. "De meeste mensen gedragen zich goed en wie dat niet doet, weet dat hij een bekeuring krijgt."