Zoetermeers Dagblad | Veel tumult bij Gouderakstraat in Oosterheem

Veel tumult bij Gouderakstraat in Oosterheem

mainImage

De hulpdiensten werden gisteravond naar de Gouderakstraat in Zoetermeer gestuurd. Dit in verband met een auto waarin een persoon zich verdacht gedroeg, meldt de politie Zoetermeer.

'Met twee eenheden zijn we poolshoogte gaan nemen en toen we aankwamen, zagen we het voertuig rijden. Op het moment dat wij de auto staande wilde houden, verhoogde deze zijn snelheid en probeerde er vandoor te gaan. Met zwaailichten en sirenes hebben wij gelijk de achtervolging ingezet, totdat we al snel het idee kregen dat deze achtervolging te risicovol voor de omgeving werd', aldus de politie Zoetermeer.

Eén van de eenheden bleef op gepaste afstand van de auto rijden en de andere eenheid nam een strategische positie aan de rand van de woonwijk in. Vervolgens zagen agenten de auto op de Aarlanderveenstraat rijden en toen werd de bestuurder aangehouden. Dit ging wel ten koste van één van de politieauto's en de auto van de verdachte die blikschade opliepen.

De bestuurder is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en daarnaast wordt hij verdacht voor het rijden onder invloed van THC. Ook kan de hij zich bij de rechter commissaris melden voor het overtreden van schorsende voorwaarden, die hem eerder waren opgelegd.


Foto: Politie Zoetermeer