Vernielingen in Natuurtuin Zoetermeer

mainImage
Vernielingen in Natuurtuin Zoetermeer

Het insectenhotel en een deel van de muurtjes bij de boomgaard in de Natuurtuin bij het Westerpark zijn dit weekend ernstig beschadigd door vernielingen. Volgens de Stichting Vrienden Natuurtuin Zoetermeer, die zich ontfermt over het onderhoud en de ontwikkeling van de tuin, loopt de schade in de duizenden euro's. Zij hebben aangifte gedaan bij de politie.

Onderhoudsvrijwilligers van de Vrienden van de Natuurtuin ontdekten gisteren dat het monumentale insectenhotel in de Natuurtuin volledig was leeggeplunderd en de inhoud in brand was gestoken. Alleen het verankerde geraamte is blijven staan.

'Onbekenden hebben de ketting van de nabije dienstingang doorgeknipt. Bij de vernieling is ook een groot aantal insectenbroedsels verloren gegaan. Later bleek dat ook een deel van de muurtjes bij de boomgaard is vernield. Juist het deel dat vrijwilligers recentelijk na de winterstormen hadden hersteld,' aldus de stichting.

'Ondanks de verslagenheid bij vrijwilligers en bestuur zullen de herstelwerkzaamheden in overleg met de gemeente en constructeur van het insectenhotel zo snel mogelijk worden opgepakt.'

De Natuurtuin is opengesteld en de geplande activiteiten zoals de excursie op 22 april gaan door.

Fotobron: Vrienden Natuurtuin Zoetermeer.


| Foto: Digitaal Dagblad.