Vernieuwde Salon Beeldende Kunst in CKC

mainImage
Vernieuwde Salon Beeldende Kunst in CKC

Wethouder Robin Paalvast opende vorige week vrijdag de expositie 'Salon Beeldende Kunst 2018' bij CKC & partners. In deze kunstgalerie zijn diverse kunstwerken van cursisten te bewonderen. Het publiek mocht stemmen uitbrengen op twee kunstwerken.

Er zijn voor twee categorieën prijzen uitgereikt; één prijs voor een schilderij, textielwerk of foto en één prijs voor ruimtelijk werk van steen, glas, keramiek of brons. De uitslag van de publieksprijzen:

· Categorie 3-dimensionaal: beeldhouwwerk in steen (albast): 'Z.t.' – Anneke Augustinus

· Categorie 2-dimensionaal: textielschilderij: 'Op de fiets' - Nelleke Jansen

Naast deze prijzen hebben twee kunstenaars een eervolle vermelding ontvangen. In de categorie 3-dimensionaal van keramiek gingen deze vermeldingen naar ‘Rondingen/drieluik’ van Liesbeth Hensels en 'Elf' van Marja Spijker.

De Salon Beeldende Kunst 2018 vond voor het eerst na de verbouwing in de nieuwe kunstgalerie plaats en werd muzikaal omlijst door pianiste Berthilde Mulder. De kunstwerken zijn tot en met 13 juli te bewonderen in de speciaal ontworpen expositiekasten. Deze kasten zijn geïnspireerd op de negentiende-eeuwse salon, waar kunstwerken boven en tegen elkaar aan geplakt worden getoond. De kunstgalerie is gratis te bezoeken tijdens openingsuren van CKC & partners.


Foto: Digitaal Dagblad