Versterkingen voor eredivisieteam Taverzo

mainImage
Versterkingen voor eredivisieteam Taverzo

De mannenselectie van eredivisionist Taverzo krijgt steeds meer gestalte. Na de reeds aangekondigde komst van de Thaise nummer één Padasak Tanviriyavechakul zullen ook Jochem de Hoop en David McBeath zich volgend seizoen bij de regerend nationaal tafeltenniskampioen voegen. De Hoop schuift door vanuit het tweede team, de Engelse McBeath (190e op de wereldranglijst) komt over van het Schotse Drumchapel Glasgow waarmee hij dit seizoen Taverzo trof in de ETTU Cup, het op één na hoogste clubtoernooi.

Tegenover de versterkingen staat het vertrek van Stephen Tromer, hij zal Taverzo verruilen voor de Belgische club Sokah Hoboken. Het al dan niet aanblijven van Kalinikos Kreanga en Dorian Nicolle is nog onzeker.

Taverzo-voorzitter Jacob de Boer is echter blij met de aanwinsten. ,,Met David McBeath, Jakub Folwarski en Jochem de Hoop hebben we een goede basis staan voor de eredivisie, waarbij Gabrielius Camara ook nog zijn kansen zal krijgen met de nodige invalbeurten. We zien in de loop van de komende weken wel of er nog een speler aansluit ja of nee."

Op 19 mei staan de tafeltennissers van Taverzo in de finale voor het landskampioenschap. Tegenstander in Hilversum is, net als vorig jaar, Itass/DTK'70. Bij winst zijn de Zoetermeerders voor de zesde keer op rij de beste van Nederland.

Foto: David McBeath.

Fotograaf: Elsbeth Parmentier.


| Foto: Digitaal Dagblad.