Video: MHCZ sneuvelt in Gold Cup, heel veel spektakel

mainImage
Video: MHCZ sneuvelt in Gold Cup, heel veel spektakel

Het bekeravontuur voor de hockeyers van Mixed Hockeyclub Zoetermeer in de Gold Cup zit erop. De eersteklasser verkocht de huid gisteravond echter heel duur tegen promotieklasser Cartouche, maar de Voorburgers waren uiteindelijk met 2-4 te sterk. De beslissing viel pas in de slotminuten.

Na een 0-1 achterstand in de twaalfde minuut, maakte Taco Filippo gelijk voor de Zoetermeerders in de 23e minuut. Daarna kwam MHCZ zelfs op voorsprong via een strafbal van Jeroen Groenheijde, nadat de Cartouche-goalie een speler onderuit had geschoffeld. Hij kreeg daarvoor geel.

In de tweede helft kwam Cartouche in minuut 47 langszij en daarna mocht MHCZ nog lange tijd hopen op een stunt. Pas in de laatste vier minuten wisten de bezoekers het duel met twee treffers te beslissen.

MHCZ stroomt nu door in de Silver Cup, het bekertoernooi voor ploegen uit de vierde tot en met de eerste klasse. Vanwege de goede prestaties vorig jaar, kreeg de ploeg van coach Joost van Nes dit seizoen de kans mee te doen in de Gold Cup, het toernooi voor ploegen uit de overgangsklasse, promotieklasse en hoofdklasse.

Hieronder sfeerbeelden van gisteravond. De spelers kwamen op onder begeleiding van de Champions League-hymne en vuurwerk. 


Foto: Digitaal Dagblad