Video: Ode hulpdiensten aan Zoetermeerse zorg

8 April 2020, 09:17 uur
Algemeen
mainImage
Politie Zoetermeer

Het was gisteren Wereldgezondheidsdag en daarom besloten de hulpdiensten uit Zoetermeer, als blijk van waardering in deze pittige tijden, een eerbetoon te brengen aan de medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis en het Zoetermeerse zorgpersoneel in het algemeen. Brandweer, politie en handhavers van de gemeente reden vanaf de Aziëweg en andere richtingen naar het parkeerterrein van het LangeLand met de sirenes aan.

Daar konden zij weer rekenen op applaus van het zorgpersoneel achter de ramen dat gepaste afstand hield. De medewerkers waren ontroerd door de actie, zo liet het ziekenhuis weten op zijn eigen social media.

"Heel mooi", reageerde Ellen Jacobs, verpleegkundig specialist. "Het is weer een teken van saamhorigheid. Zoiets doet je altijd goed." Collega Cindy Roeleven (afdeling oncologie): "Het is vooral een eerbetoon aan onze collega’s die iedere dag op de corona-afdeling werken. Een aantal van hen kan hier niet staan, omdat ze hard aan het werk zijn."

Cardiologie-verpleegkundige Martijn Brummer: "Maar dan hebben ze het in ieder geval wel gehoord. Geweldig dat ze dit doen. Een mooi gebaar."