(VIDEO): Presentatie van boek over Harry Ballemaker

mainImage
(VIDEO): Presentatie van boek over Harry Ballemaker

Ruim vierhonderd Hagenezen liepen vrijdagavond Sir Winston in Rijswijk uit met onder hun arm het levensboek van de Haagse zakenman Harry Ballemaker en met de koop van het 200 bladzijden tellende glossyboek steunden ze de goede doelen van het Prinses Irenepark en Laakkwartier in de Maatschappij.
‘Het begon in Laakkwartier’ heet het boek en het neemt de lezer mee terug naar de jaren vijftig en zestig toen iedereen in die wijk bijelkaar naar binnenliep. Harry Ballemaker groeide erop in de Oudemansstraat, met op de hoek het café Eldorado van zijn ouders. De sfeer van toen en het zakelijke vervolg in Rijswijk, Rotterdam, Griekenland en Hongarije loopt automatisch in elkaar over en de journalist Jan D. Swart (ex-Haagsche Courant, nu Dagblad070) schreef het op, plus de anekdotes. Hij gooide er op de presentatieavond in Sir Winston meteen een humorvol betoog uit op de vraag van Fred Zuiderwijk hoe lang hij erover had gedaan. ''Volgens mij 3,5 jaar, want Harry heeft me overal mee naar toe ontvoerd en ik vond het nog leuk ook.''
Het eerste exemplaar werd door de oud-burgemeester Ineke van der Wel-Markerink aan Harry Ballemaker overhandigd, waarna hij het op zijn beurt weer cadeau deed aan de ernstige zieke oud-voetballer en vriend John Bolman, die de ceremonie toch graag wilde bijwonen.


Foto: Digitaal Dagblad