Zoetermeers Dagblad | Volgende Mamacafé Zoetermeer op 7 mei

Volgende Mamacafé Zoetermeer op 7 mei

mainImage

Op dinsdag 7 mei is de eerstvolgende editie van Mamacafé Zoetermeer. Van 09.30 tot 11.30 uur kunnen (aanstaande) moeders met hun kinderen aansluiten in lunchcafé de Zoetelaar in de Dorpsstraat, voor een praatje, een luisterend oor, om er even uit te zijn of voor hulp en adviezen. Op dinsdag 7 mei is het thema 'gebarenstem'.

Chantal Molmans-Adriaans is docent Baby- en Kindergebaren en opgeleid door Gebarenstem Nederland om training en cursussen te geven over de Baby- en Kindergebarenmethode. "Door zelf gebaren te gebruiken met mijn tweeling, kan ik de cursussen ook met overtuiging geven. Omdat ik weet dat het werkt. Dit was ook mijn drijfveer dat ik de opleiding ben gaan doen en nu deze cursussen geef."

Met de Baby- en Kindergebarenmethode geef je een kind een stem in handen, het overbrugt de periode van taal begrijpen naar kunnen spreken. Een succesformule om de taalontwikkeling te stimuleren, taal visueel te maken, elkaar beter te begrijpen en meer inzicht te krijgen in de behoeftes en beleving van het kind.

Tijdens de ochtend in het MamaCafé Zoetermeer zal Molmans-Adriaanskort iets vertellen over hoe je Baby- en Kindergebaren kunt gebruiken en ze wil met de aanwezigen 'gebarenpret' gaan doen. Dat is voorlezen, liedjes zingen en eventueel spelletjes doen met gebaren met de mama's en hun kindjes.

Ook komende editie is er een lactatiekundige aanwezig voor vragen en advies bij borst- of flesvoeding en voor vragen over ergonomisch dragen kun je terecht bij draagconsulentes Maaike en Suzanne. Toegang is gratis, consumptie verplicht.