Voorjaarsvakantie Museum De Voorde: voor de kids!

17 February 2020, 11:51 uur
Algemeen
mainImage

Museum De Voorde heeft tijdens de voorjaarsvakantie extra activiteiten met de Generatie Switch Speurtocht en de Flowerpower-workshop voor kinderen.

Familiespeurtocht (voor iedereen)
Tijdens de voorjaarsvakantie is het weer mogelijk om de speciale familiespeurtocht door de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ te doen. Met het ‘Vriendenboekje’ ontdek je samen wat er vroeger gebeurde en fantaseer je over de toekomst. Hoe stuur jij het liefste een bericht naar iemand en hoe zou dat zijn zonder internet? Kun jij stil niet blijven staan op muziek van Snelle of zwier je liever als een dancing Queen op ABBA? De Generatie Switch Speurtocht is gratis bij aankoop van een kaartje voor het museum. Voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

Voorde Kids Flowerpower (6 t/m 12 jaar)
Speciaal voor creatieve kids: laat je innerlijke hippie los in de actieve workshop ‘Flowerpower’! Op 26 februari van 14.00 – 15.30 kun je eigen flowerpower ontdekken. De deelnemers beginnen de workshop in het museum en ontdekken de hippietijd: er wordt geluisterd naar muziek en gekeken naar foto’s van toen en ontdekt waarom mensen flowerpower zo belangrijk vonden. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen flowerpower-kunstwerk – kleurrijk, vrolijk en met een eigen karakter.

Een kidskaartje voor de workshop kost €5,- (incl. limonade en materiaal). Aanmelden is wenselijk en mogelijk tot twee dagen van tevoren via [email protected]. Ouders drinken wat in het museumcafé of kopen een kaartje voor het museum.