'Voorlopig geen neerslag van betekenis'

mainImage
'Voorlopig geen neerslag van betekenis'

De kans op neerslag is tot en met volgende week woensdag nihil. Mogelijk valt er aan het einde van die dag wel een enkele regen- of onweersbui, maar die zal de droogte niet verdrijven, zegt Weeronline. De hitte houdt voorlopig aan, met temperaturen tot 34 graden op woensdag.

Na woensdag wordt een overgang naar meer normale temperaturen van rond de 25 graden verwacht. Weeronline verwacht een neerslagkans van ongeveer 40 procent. Als het gaat regenen zal dat niet voldoende zijn om het neerslagtekort snel op te lossen. Daarvoor is langdurige neerslag in grote hoeveelheden nodig.

Aan voorspellingen over langere periode waagt Weeronline zich niet. Eerdere verwachtingen die een overgang naar een koeler weertype lieten zien, moesten op het laatst worden bijgesteld ,,We zijn voorzichtiger geworden voor de langere termijn," aldus de woordvoerder van het weerbureau.

Het neerslagtekort is het verschil tussen de verdamping en de hoeveelheid gevallen neerslag. Als meer water verdampt dan er neerslag valt, is sprake van een tekort. (ANP)

Fotobron: ANP.


| Foto: Digitaal Dagblad