Voorzitter DWO: 'Signaal aan mensen die denken dat alles vanzelf wordt geregeld'

mainImage
Voorzitter DWO: 'Signaal aan mensen die denken dat alles vanzelf wordt geregeld'

Geen tosti, broodje kaas of patatje morgenochtend voor de voetballers die bij DWO een wedstrijd gespeeld hebben. Wegens een ernstig tekort aan vrijwilligers is de Zoetermeerse voetbalvereniging, bestaande uit zo'n duizend leden, genoodzaakt om de keuken in elk geval tot 13:00 uur te sluiten. Daarna zullen twee vrijwilligers hun uiterste best moeten doen om iedereen te bedienen. De bar is wel vanaf 08:00 uur tot eind van de middag geopend.

,,Het is een signaal aan de mensen die denken dat alles maar vanzelf geregeld wordt," reageert voorzitter Frans van Munnen tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,En dat het toch lastig is om met een beperkte groep mensen dit soort dingen constant te organiseren. We hebben te weinig handjes om die uren in de kantine continu te blijven vullen. Op een gegeven moment heb je het eind bereikt."

Een trieste constatering, voor zo'n grote club. ,,Het is niet alleen bij ons, je merkt het overal. Mensen die lid zijn van een club zijn meer consumenten geworden. Ze betalen contributie en verwachten daar allerlei dingen voor terug, zonder dat men zelf wat wil teruggeven."

Is het sluiten van de keuken morgen eenmalig? ,,Ik hoop het wel, maar als er niet meer mensen gaan opstaan, dan zal het misschien vaker moeten."

Van Munnen noemt deze situatie 'vrij uniek', want veel vaker is dit in de voorbije jaren niet voorgekomen bij de in 1939 opgerichte club, die resideert in het Westerpark. Ze konden het altijd wel managen. ,,We hebben een keer gehad dat bestuursleden naast hun andere taken ook dit soort dingen erbij deden. Maar ja, van vrijwilligers die al veel werk doen, kunnen we niet verlangen dat ze er extra taken bij krijgen die wegvallen."


| Foto: Digitaal Dagblad.