Vragen aan college over situatie Stadhuisplein

mainImage
Vragen aan college over situatie Stadhuisplein

De politieke partij Zó! Zoetermeer zet vraagtekens bij de toegankelijkheid en bruikbaarheid van het nieuwe Stadhuisplein in wording. Dit naar aanleiding van het fiasco bij het vernieuwde Stadhuis, waarbij de ruimtes voor rolstoelgebruikers nog verre van geschikt zijn.  Fractievoorzitter Marijke van der Meer heeft met haar partij schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

'Wij zien dat de bestrating vordert, maar ons is ontgaan waar de geleidelijnen voor mensen met een visuele beperking komen. Op een groot plein, met allerlei obstakels zoals terrassen en openbare zitgelegenheden, zijn goede geleidelijke natuurlijk essentieel. Kunnen we een tekening krijgen waar de geleidelijnen komen? Is één en ander besproken met de Toegankelijkheidsraad of met andere (ervarings-)deskundigen?'

Zó! Zoetermeer stelt verder dat dat de route vanaf het Stadhuisplein richting de Hoogvliet 'niet echt heel makkelijk is voor mensen met een visuele beperking'. De partij vraagt aan het college of het mogelijk is dat te verbeteren.

En verder: 'Er zijn behoorlijk wat horecaondernemers rondom het Stadhuisplein (gekomen). Wie op een terras zit, wil soms ook gebruik kunnen maken van het toilet. Kunnen wij een overzicht krijgen van de horecagelegenheden rondom het Stadhuisplein waar gehandicapten met een elektrische rolstoel of een scootmobiel zelfstandig naar binnen en naar het toilet kunnen?'

De gemeente laat aan www.zoetermeersdagblad.nl weten dat alle Stadhuisplein-werkzaamheden 'naar verwachting' eind deze maand af zijn. Verantwoordelijk wethouder Marc Rosier was voorbije periode onbereikbaar voor commentaar over de vorderingen.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.