Vragen over woningen voor mensen met dementie

mainImage
Vragen over woningen voor mensen met dementie

De gemeente Zoetermeer wil in deelgebied Zenobia (Rokkeveen) een gebouw met zorgeenheden realiseren waar mensen met dementie verzorgd kunnen worden. Dura Vermeer en zorgaanbieder Cardia zijn ook betrokken bij de plannen. De politieke partij Zoetermeer Vooruit heeft echter nog wat kanttekeningen hierbij en daarom heeft fractievoorzitter Juliëtte Meurs-Troch (foto) schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

'Is het college ervan op de hoogte dat mensen met dementie heel vaak (letterlijk) willen kunnen rondlopen? Een lange gang maakt ze in de war. Volgens de tekening komt er nu één lange gang met aan beide zijden smalle kamers,' vraagt de partij zich af.

En: 'Is het college zich ervan bewust dat het voorkomt dat partners bij hun geliefde met dementie willen blijven wonen? Het lijkt ons daarom belangrijk om ook een aantal meerpersoonskamers op te nemen in het plan.'

Zoetermeer Vooruit zou graag zien dat de architect, zorgaanbieder en specialisten op het gebied van de behoeften van mensen met dementie om de tafel gaan om nog eens goed te kijken naar de best mogelijke bouwkundige invulling van het gebouw.

Zoetermeer Vooruit omschrijft zichzelf als 'dementievriendelijke partij'. Alle fractieleden doorliepen hiervoor eerder dit jaar een speciale training.


| Foto: Digitaal Dagblad.