mainImage

Vragen PvdA Zoetermeer over vrijheidsviering

14 april 2020, 17:37 uur
Algemeen

Door de coronamaatregelen zijn alle grote evenementen op dit moment verboden, ook de events die voor 4 en 5 mei gepland stonden in het kader van de 75 jaar vrijheid. PvdA Zoetermeer wil van het college weten hoe het zit met de vieringen in Zoetermeer. 

'Op de speciale website over de viering in Zoetermeer (https://www.75jaarvrijheidzoetermeer.nl/) staat op de home-pagina: ‘Het coronavirus heeft helaas ook invloed op de Maand van de Vrijheid. Hierdoor gaan alle evenementen en activiteiten verplaatst worden naar later dit jaar. Wij houden iedereen op de hoogte wanneer hier meer over bekend is.' Door de maatregelen van het coronavirus, gaan de activiteiten en evenementen verplaatst worden naar een later moment. Gedurende het jaar zullen er door de hele stad verschillende activiteiten plaatsvinden in samenwerking met verschillende partners uit de stad.'

PvdA vraagt zich het volgende af:

1. Is er een gezamenlijk nieuw beleid afgesproken vanuit/met de provincie of met omliggende gemeenten over 75 jaar vrijheid? Of is het aan alle gemeenten zelf om nieuw beleid te bepalen?

2. Komt er nog een (virtuele) speech van de burgemeester op 4 mei?

3. Komt er vanuit de gemeente Zoetermeer nog een speciale oproep om te vlaggen in de komende weken?

4. Kan het college al iets meer verduidelijken wat de plannen zijn voor later dit jaar? Betreft het dezelfde activiteiten, maar dan in een andere maand van 2020? Of komt er een hele andere opzet?

5. Waarom worden de activiteiten niet doorgeschoven naar 2021?