mainImage

Vragen PVV Zoetermeer over sluiting zelfbrengdepot

23 maart 2020, 09:35 uur
Algemeen

De fractie van PVV Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de sluiting van het zelfbrengdepot aan de Argonstraat in Zoetermeer. De gemeente besloot hier vorige week toe vanwege de corona-uitbraak, want de vuilstortplaats werd overladen met onder andere mensen die niet naar hun werk konden.

PVV Zoetermeer staat achter de mening van de gemeente dat de gezondheid van de medewerkers 'absolute prioriteit verdient'. De partij vreest echter voor de gevolgen.

'De gemeente roept het risico over zich af dat grofvuil nu illegaal gedumpt gaat worden op alle mogelijke plekken binnen de gemeente, met mogelijke gevolgen voor mens en milieu'.

PVV Zoetermeer pleit ervoor om een zeer beperkt aantal voertuigen per keer toe te laten, met inachtneming alle maatregelen van het RIVM, 'zodat inwoners toch, op een gecontroleerde manier, hun afval kwijt kunnen waardoor het risico van illegaal dumpen voorkomen kan worden.' De partij van raadsleden Peter Smitskam en Jeremy Mooiman vraagt aan het stadsbestuur ook welke andere mogelijkheden er mogelijk nog meer zijn voor de korte en langere termijn.


Foto: Zoetermeers Dagblad