Vruchtbare samenwerking Nationale Notaris en SpaaQ

mainImage
Vruchtbare samenwerking Nationale Notaris en SpaaQ

Het in Rokkeveen gevestigde hypotheekadvieskantoor SpaaQ van Bennie de Jong werkt sinds 2017 samen met Nationale Notaris, een landelijk netwerk waar meer dan vijftig notariskantoren bij zijn aangesloten. De bedrijven hebben duidelijk een klik met elkaar en dat betaalt zich letterlijk uit: zowel SpaaQ als Nationale Notaris maakt een rappe ontwikkeling door. De hoofdrolspelers verklaren het geheim.

Een Italiaanse vader, opgegroeid in Den Haag, groot fan van voetbalclub Napoli, sponsor van zijn eigen team VUC 4 in Den Haag en seizoenkaarthouder bij Feyenoord. Erasmo Signore is daarnaast een gepassioneerde directeur en medeaandeelhouder van Nationale Notaris. Ooit, in 1993, rolde hij als medewerker bij het Kadaster via-via het notariaat in en werd notarisklerk. Twintig jaar later, in januari 2013, stond hij met twee anderen aan de basis van een nieuw en landelijk notarisketen. Een schot in de roos, zo bleek.

Eerlijk en vaste prijs


Het bedrijf maakte de voorbije vijf jaar een heuse groeispurt door. ,,Ik denk dat wij zo zijn gegroeid omdat wij eerlijk zijn. We werken met vaste prijzen, hanteren duidelijke taal, zijn laagdrempelig en leggen mensen op een normale manier uit hoe het allemaal in zijn werk gaat. Wij bieden een nette prijs waar alles in zit. Vaak is het in Nederland zo dat er kleine lettertjes staan in de algemene voorwaarden, waarbij er stiekem heel veel kosten bijkomen. Dat willen wij niet. We zijn open en transparant in onze tariefstelling. Dit is het en geen cent meer. Dat slaat aan."

[caption id="attachment_51223" align="alignright" width="350"] Bennie de Jong van SpaaQ.[/caption]

Nationale Notaris startte in 2013 met het benaderen van notarissen én van bedrijven in andere branches om mee samen te werken. ,,Wij wilden partners aantrekken, variërend van kleine tot grote intermediairs. Met als doel dat zij hun zaken bij ons aanleveren en vice versa," aldus Signore. In Zoetermeer kwam zodoende SpaaQ om de hoek kijken, het hypotheekadvieskantoor dat sinds 2015 zetelt aan de Louis Brailleslaan 80 in Rokkeveen en in augustus nog zijn driejarig jubileum vierde.

'Geen gekkigheid'


,,De concrete samenwerking met SpaaQ houdt in dat Bennie de Jong zijn klanten bij ons onder brengt. Bennie is net als wij open en eerlijk in zijn manier van communiceren met de klanten. Geen gekkigheid. Mensen willen niet belazerd worden. Als Bennie iets zegt te doen voor een bepaald bedrag, dan is dat zo. Hij staat voor wat hij zegt, heb ik ook gezien in de stukken die hij aanlevert. Zo staan wij er ook in en zo is de klik ontstaan. Er is sprake van een heel prettige, fijne samenwerking. Bennie is voor ons een heel belangrijke pion in Zoetermeer en omgeving."

De Jong zelf is ook erg enthousiast over het partnership. ,,De reden dat wij samenwerken met Nationale Notaris is de rust die wij onze klanten hiermee kunnen bieden. Op het moment dat je een goede band hebt met diverse bedrijven, dan weet je dat je ook op andere vlakken een bepaalde kwaliteit kunt leveren. Klanten zijn altijd vrij in hun keuze voor een notaris, maar je weet met Nationale Notaris wat je ervoor krijgt: topservice, duidelijkheid en een vaste prijs. En ik kan ze ook 's avonds nog bereiken indien nodig, heel fijn."


| Foto: Digitaal Dagblad