Zoetermeers Dagblad | VS-ambassadeur Pete Hoekstra in Zoetermeer
mainImage

VS-ambassadeur Pete Hoekstra in Zoetermeer

5 mei 2020, 13:33 uur
Algemeen

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra bracht gisteren een bezoek aan Zoetermeer in het kader van de dodenherdenking. De Republikein ging samen met zijn vrouw naar de Oude Kerk bij de Dorpsstraat om een krans te leggen bij het graf van John McCormick.

Deze Amerikaanse soldaat uit Pennsylvania crashte met zijn bommenwerper in de omgeving van het Noord Aa, nabij 't Geertje, en kwam later, op 29 april 1945, om het leven bij een vuurgevecht met de Duitsers. McCormick, slechts 23 jaar oud geworden, diende met het Zoetermeerse verzet en werd de Amerikaanse oorlogsheld van Zoetermeer.

Burgemeester Jan Pieter Lokker was ook bij de kranslegging aanwezig.

Op zijn Twitter-kanaal plaatste Hoekstra een video-impressie van de kranslegging. 'We are honored to be in Zoetermeer with Mayor Jan Pieter Lokker to commemorate the 75th Anniversary of Liberation. Also to honor American hero Staff Sergeant John McCormick, who the wonderful people of Zoetermeer have never forgotten', was zijn begeleidende tekst bij de post.

Meer lezen over John McCormick?
Zoetermeerder Mike Boeschoten, coördinator van www.zoetermeersdagblad.nl en mede-oprichter/hoofdredacteur van USA365.nl, dook in 2016 in het bijzondere verhaal van John McCormick