Vuurdoop 'In gesprek met ondernemend Zoetermeer'

30 April 2020, 11:16 uur
Algemeen , Ondernemen , Politiek
mainImage

Het eerste digitale spreekuur ‘In gesprek met ondernemend Zoetermeer’, afgelopen dinsdagavond gehouden door VVD Zoetermeer, is een feit.

De impact van de coronamaatregelen in enkele branches van het bedrijfsleven is ongelofelijk groot, ook in Zoetermeer. Hoogste tijd om hier online met anderen over in conclaaf te gaan. Vragen konden worden gesteld of suggesties worden gedaan aan VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen, VVD-Provinciale Statenlid Peter van Waaij, wethouder economie Jan Iedema en VVD-fractievoorzitter Rob Duiven.

"De nood bij ondernemers is hoog, dat was al duidelijk en is tijdens het spreekuur absoluut bevestigd", aldus Rob Duiven. "Natuurlijk zijn er ook sectoren waar de impact van de maatregelen zich minder laat voelen, maar sectoren als de horeca, retail, evenementen en contactberoepen, worden zwaar getroffen. Dat zijn juist ook die sectoren waar een anderhalvemeter-samenleving lastig of zelfs helemaal niet is te realiseren."

De lokale VVD-ers willen alles bespreken om de ondernemers in de stad te helpen. Duiven: "Ik vind dat we de ondernemers zelf nog te weinig daarbij betrekken. Zij kennen hun business als geen ander, benut hun inventiviteit en verbeeldingskracht om oplossingen te vinden die ook langere tijd stand kunnen houden."

Wethouder economie Jan Iedema lichtte toe dat de gemeente deze insteek wil gaan volgen. Er is al regelmatig overleg met Zoetermeerse ondernemers, niet alleen over het verbeteren van het pakket van lokale steunmaatregelen, maar ook over de periode daarna.

Binnenkort organiseert VVD Zoetermeer een vervolg en kan iedereen zich weer aanmelden via de Facebookpagina van de VVD. Meer weten of suggesties?: [email protected].