Vuurwerkshow en jongerenfeest in Zoetermeer

mainImage
Vuurwerkshow en jongerenfeest in Zoetermeer

Ook dit jaar wordt er bij de Markt weer een vuurwerkshow georganiseerd met Oud en Nieuw. Op maandag 31 december om 23:45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht vanaf het Dobbe-eiland. De meeste horecazaken rond het Stadhuisplein zijn dit jaar ook tijdens Oud & Nieuw geopend. Na de vuurwerkshow is het mogelijke de feestelijke avond voort te zetten bij de diverse horecagelegenheden. Jongeren kunnen vanaf de Frankrijklaan de gratis bus pakken naar het jongerenfeest LIT2019 in het SilverDome.

Voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar is er tijdens Nieuwjaarsnacht weer een jongerenfeest in SilverDome van o0:30 tot 06:00 uur. Wees welkom om te feesten tot in de vroege uurtjes. Feestgangers kunnen met bussen zorgeloos en kosteloos vervoerd worden van en naar het feest. Alle haltes en tijden zijn binnenkort te vinden op de Facebookpagina van First Noise en op www.litnye.nl. Tijdens het jongerenfeest zijn diverse veiligheidsmaatregelen van kracht. Zo wordt bij de entree gecontroleerd op een geldig ID-bewijs en is er leeftijdscontrole in verband met het gebruik van alcoholische drank. Een blaastest kan door de beveiliging worden ingezet.

Vuurwerkvrije zones


Vanwege de vuurwerkshow heeft de gemeente Zoetermeer vuurwerkvrije zones ingesteld rondom het Dobbe-eiland. Het gaat om de Markt, het Marseillepad, een deel van de Londenstraat, het Stadhuisplein, Oostwaarts en Zuidwaarts. Een burgerinitiatief eerder dit jaar leidde tot uitbreiding naar vier vuurwerkvrije natuurgebieden. In het Balijbos, het Westerpark, de Meerpolderdijk en recreatiegebied Noord Aa kunnen hondenbezitters hun viervoeter(s) vuurwerkvrij uitlaten tijdens de jaarwisseling. In de periode voor de jaarwisseling plaatst de gemeente waarschuwingsborden op diverse locaties in deze gebieden.

Team Handhaving houdt toezicht op het naleven van de vuurwerkvrije zone, ondersteund door een particulier beveiligingsbedrijf.


Foto: Digitaal Dagblad