mainImage

VVD & Zó! Zoetermeer willen morgen spoeddebat

24 november 2019, 13:18 uur
Algemeen

De lokale politieke partijen VVD Zoetermeer en Zó! Zoetermeer willen morgen een spoeddebat in de gemeenteraad houden over het verdagingsmemo van het college inzake de horecamaatregelen voor de nachtclubs in Zoetermeer. In het memo van 6 november jongstleden laat burgemeester Charlie Aptroot weten dat de toezegging van het pakket maatregelen om het geweld bij nachtclubs te stoppen met meer dan een halfjaar wordt uitgesteld. 'Gezien de complexiteit van de materie wordt de afhandeling van de toezeggingen verdaagd tot en met 30 juni 2020', valt er in het memo te lezen.

 

Not amused
Zó! Zoetermeer en VVD Zoetermeer zijn not amused met deze gang van zaken. Zij willen hier morgenavond over in debat met het stadsbestuur en roepen collega-partijen op hetzelfde te doen. 'Gezien het feit dat er nog steeds sprake is van buitensporig geweld bij de nachtclubs, dat er een grote urgentie is om dit geweld te stoppen, en het steeds nadrukkelijker nodig is, om allerlei vormen van ondermijning stevig aan te pakken, hebben wij er behoefte aan om in de raad van 25 november hierover van gedachten te wisselen met de raad en het college en eventueel een motie in te dienen.'

Begin deze maand werd Zoetermeer opgeschrikt door het zoveelste schietincident bij een nachtclub, in dit geval Club Cobra aan de Amsterdamstraat. De club moet voor een jaar dicht, zo werd woensdag bekendgemaakt.


Foto: AS Media