VVD, LHN, D66, GL, CDA starten gesprekken over coalitieakkoord

mainImage
VVD, LHN, D66, GL, CDA starten gesprekken over coalitieakkoord

VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA starten de gesprekken om tot een coalitieakkoord te komen. Dit conform het advies dat informateur Helmi Huijbregts-Schiedon eerder deze week gaf aan de Zoetermeerse gemeenteraad. Het Eerste Kamerlid werd ingeschakeld als externe informateur nadat de eerste formatieronde, waarbij een samenwerking tussen VVD, LHN, D66 en GroenLinks werd onderzocht, spaak liep. De vijf partijen moesten uiterlijk vanochtend aan VVD-voorman Marc Rosier laten weten of zij zich in de aanbevelingen van de informateur konden vinden.

De nieuwe coalitievariant moet leiden tot een college met zes wethouders, waarvan de VVD er twee levert. De komende dagen staan in het teken van de planning en opzet van de nader uit te werken onderhandelingsperiode.

,,Deze vijf partijen zetten gezamenlijk een belangrijke stap om te komen tot een nieuwe coalitie en college van burgemeester en wethouders. Een nieuw bestuur dat de uitdagingen waar Zoetermeer voor staat samen met inwoners, ondernemers en organisaties oppakt," aldus Rosier.

Foto: tijdens de avond van de installatie: de 39 raadsleden voor 2018-2022 op de trap in het Stadhuis-Forum.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad