mainImage

VVD Zoetermeer: Geen gratis geld voor cadeaus

27 mei 2020, 08:20 uur
Algemeen, Politiek

De gemeente Zoetermeer deelt 75 euro uit voor cadeautjes aan de buren. De sociale cohesie in straten in een aantal wijken in Zoetermeer kan volgens de gemeente worden versterkt door bij gebeurtenissen zoals verhuizingen en geboortes presentjes voor elkaar te kopen. De gemeente Zoetermeer heeft daarvoor een budget beschikbaar gesteld. VVD Zoetermeer zet vraagtekens bij de plannen. 

"Er zijn geen regels vastgesteld en iedereen kan zich aanmelden. Van controle op dit gratis geldis amper sprake", aldus VVD-raadslid Vivianne van Yperen. "De VVD heeft daarover schriftelijke vragen aan het college gesteld. Eenzaamheid bestrijden is een mooi doel, maar je kunt je afvragen of dit de beste manier is om het belastinggeld uit te geven. De gemeente kampt door tekorten in de jeugdzorg en de coronacrisis al met enorme tekorten waardoor ieder kwartje wat de VVD betreft omgedraaid moet worden."

Van Yperen vervolgt: "Wij hameren altijd op zinnig uitgeven van gemeenschapsgeld. ik kan dan ook niet plaatsen dat er nu geld wordt uitgedeeld zonder meetbaar effect. Er zijn een hoop belangrijkere zaken waar geld naartoe kan, ik zie liever de gratis poepzakjes terug bijvoorbeeld. Onduidelijk voor de Zoetermeerse VVD is hoe groot dit totale budget is en hoe er gecontroleerd wordt of gemeenschapsgeld niet wordt besteed aan bijvoorbeeld een kratje bier met vrienden in de buurt."