VVD Zoetermeer lyrisch over Huttenbouwweek

mainImage
VVD Zoetermeer lyrisch over Huttenbouwweek

VVD Zoetermeer is lyrisch over de eerste editie van de Huttenbouwweek voor kinderen die van 13 tot en met 17 augustus plaatsvond in Seghwaert. De partij heeft met schriftelijke vragen bij het college aangedrongen om hier een jaarlijkse traditie van te maken.

'Is het college daarom bereid met de organiserende partners te willen bezien op welke wijze dit evenement door hen over een langere periode jaarlijks kan worden georganiseerd en daarover de raad te informeren?'

VVD was een voorvechter om het huttenbouwfestival plaats te laten vinden en dat mondde vorig jaar uit in een voorstel dat door de gemeenteraad breed gedragen werd.  YMCA Zoetermeer pakte het initiatief daarna op, in samenwerking met Kern Kinderopvang Zoetermeer, buurtvereniging Seghwaert op Dreef, Mooi Welzijn en vele vrijwilligers.

Bij de Huttenbouwweek gingen de deelnemende kinderen (8 tot en met 12 jaar) een week lang hutten bouwen van pallets in de ochtend, gevolgd door een lunch en spelprogramma met sportactiviteiten en workshops in de middag.

VVD-fractievoorzitter Rob Duiven: ,,De VVD is erg blij dat dat dit initiatief zo’n brede weerklank heeft gekregen en daarmee een groot succes is geworden. Kinderen bouwen letterlijk en figuurlijk aan onze stad. De VVD heeft is blij met het voornemen van de organisatie om volgend jaar een tweede huttenbouwfestival te organiseren. Wij zien graag dat het huttenbouwen een jaarlijkse terugkerende Zoetermeerse traditie wordt."

Foto: in mei 2018 was de kick-off van de Zoetermeerse Huttenbouwweek met wethouder Margreet van Driel.


Foto: Digitaal Dagblad