VVD Zoetermeer spreekt voorkeur voor zwembadlocatie uit

mainImage
VVD Zoetermeer spreekt voorkeur voor zwembadlocatie uit

De Zoetermeerse VVD wil dat het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark komt. Op maandag 26 november wordt er een beslissing over genomen tijdens de raadsvergadering.

,,Tijdens de verkiezingen waren we heel duidelijk 'er moet een nieuw zwembad komen!' Wat betreft de locatie waar dit dan gebouwd moet worden is er voor de Zoetermeerse VVD maar één serieuze kandidaat: het Van Tuyllpark," aldus raadslid Thera Hoekstra.

In het voorstel dat nu op tafel ligt wordt ook een tweede locatie genoemd, het Van Doornenplantsoen, maar daar zou korfbalvereniging SV Phoenix dan wel voor moeten verhuizen. ,,We hebben uiteraard beide locaties goed overwogen. Uiteindelijk is voor ons het Van Tuyllpark de duidelijke winnaar." Belangrijke voordelen in het Van Tuyllpark zijn volgens de partij de beschikbare ruimte, de bereikbaarheid met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Ook heeft voor de Zoetermeerse VVD de verkeersveiligheid rondom de scholen op het Van Doornenplantsoen zwaar meegewogen. ,,Met zoveel extra auto’s is het wachten op ongelukken en dat willen wij absoluut voorkomen," meent Hoekstra.

Eerder bleek tijdens een commissievergadering vorige maand dat er een hoop weerstand is tegen het Van Doornenplantsoen als locatie. Als de raad voor één van de twee plekken kiest, en er dus een nieuw zwembad komt, dan zal De Driesprong (foto) zijn deuren sluiten.


Foto: Digitaal Dagblad