Zoetermeers Dagblad | Wandeltocht door Nieuwe Driemanspolder
mainImage

Wandeltocht door Nieuwe Driemanspolder

14 juli 2020, 13:44 uur
Algemeen

Op zaterdag 1 augustus kun je de Nieuwe Driemanspolder verkennen tijdens de Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht. Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft in samenwerking met Floravontuur Promotie Zoetermeer drie routes uitgezet in en om dit gebied.

Voorheen een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag, Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg en nu een nieuw natuur- en recreatiegebied met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden. Op 1 juli is dit gebied officieel geopend door de wethouders van de betreffende gemeenten, het Hoogheemraad Rijnland en de gedeputeerde van Zuid-Holland.

Er zijn voor 1 augustus drie wandelroutes uitgezet, met de afstanden 10, 15 en 25 kilometer. De start van de 10 kilometer is tussen 10.00 en 13.00 uur, de start van de 15 kilometer is tussen 09.30 en 12.00 uur en de start van de 25 kilometer is tussen 09.00 en 11.00 uur.

Deelname kost 4 euro per persoon en dit bedrag geldt voor alle afstanden. Leden van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) krijgen €1,00 korting.

De start is bij BurgGolf Westerpark aan de Heuvelweg 3 in Zoetermeer. Je kunt je op de dag zelf inschrijven bij het startbureau, dus dit hoef je voorafgaand niet te doen. De locatie is te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. De wandeling zal met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF, gemeente Zoetermeer en de protocollen van de wandelbond worden uitgevoerd.