'WAS-teams houden Zoetermeerse wijken veilig'

21 December 2019, 12:00 uur
Algemeen
mainImage

Burgemeester Charlie Aptroot liep deze week mee tijdens een surveillance van het WAS-team (Wijk en Agent Samen) in de wijk Dorp. Samen met de wijkagent zetten buurtbewoners zich in voor de veiligheid in hun buurt.

 

De avondsurveillance startte om 19.30 uur vanuit het appartementencomplex Livorno aan de Jan van Galenstraat. Tijdens de surveillance letten de buurtbewoners en de wijkagent onder andere op onverlichte woningen, kapot straatmeubilair, de straatverlichting en onveilige situaties door bijvoorbeeld losliggende stoeptegels. Ook werd een aantal bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd geparkeerde auto’s. De burgemeester en (wijk)wethouders lopen met regelmaat mee met de WAS-teams.

Burgemeester Aptroot: "Zoetermeer kent veel inwoners die zich actief en vrijwillig inzetten voor de veiligheid in onze gemeente. Door zich in de eigen buurt aan te sluiten bij het WAS-team of door deel te nemen aan een Buurt WhatsApp-groep. Daar ben ik ontzettend trots op. Samen houden we Zoetermeer veilig.”

In iedere wijk in Zoetermeer is een WAS-team actief. In deze teams werken buurtbewoners en wijkagenten samen. Zij surveilleren op reguliere basis samen in de wijk om een oogje in het zeil te houden en misstanden te signaleren. WAS-teams doen ook mee aan gemeentebrede projecten, zoals de controleacties van de RandstadRail, het anti-zakkenrollersteam, de veiligheidsavonden in de wijken, de 112 Veiligheidsdag en preventieve acties om woninginbraken tegen te gaan. Kijk voor meer informatie of aanmelden voor een van de WAS-teams op www.zoetermeerveilig.nl.