'We hebben echt bestuurskracht gemist'

mainImage
'We hebben echt bestuurskracht gemist'

De lokale politieke partij Zó! Zoetermeer (twee zetels) is blij dat de coalitieonderhandelingen afkoersen op een samenwerking tussen de vijf grootste partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen: VVD, LHN, D66, GroenLinks en CDA. Dat bleek eerder deze week na het advies van de externe informateur, VVD-politcia Helmi Huijbregts-Schiedon. Als het zover komt, betekent dit ook meer wethouders. Volgens Zó! Zoetermeer geen overbodige luxe.

,,Wij zijn blij dat er zes wethouders komen, want in de vorige periode met slechts vijf wethouders, hebben we echt bestuurskracht gemist en is er veel fout gegaan," stelt fractievoorzitter en raadslid Marijke van der Meer.

In een open brief naar de collega-raadsleden geeft de partij vandaag nog een lijst met aandachtspunten mee voor op de onderhandelingstafel. Onder die aandachtspunten vallen onder meer de woningbouwplannen, de toegankelijkheid in de stad en kwalitatief betere zorg.

Het nieuwe stadsbestuur zal volgens verwachting in mei gepresenteerd worden. Het aantal wethouders in het college mag maximaal twintig procent bedragen van het aantal zetels in de raad, in Zoetermeer is dat 39. Er wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde hele getal. Er geldt een minimum van twee wethouders in een gemeente. VVD zal als grootste partij in Zoetermeer (zeven zetels) twee wethouders afvaardigen.

Foto: tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad