Week van de Alfabetisering: taallunch en bijzondere workshop

mainImage
Week van de Alfabetisering: taallunch en bijzondere workshop

Digi-Taalhuis organiseert voor woensdag 5 september, in samenwerking met haar taalpartners in het kader van de Week van de Alfabetisering, een taallunch en de workshop 'Voorlezen zonder tekst voor ouders en kinderen' in het Forumcafé in het Stadhuis-Forum.

Ouders en kinderen zijn welkom om aan die activiteiten deel te nemen. Kom je ook? Meld je aan via [email protected] Om 12:30 uur begint de taallunch en om 14:15 uur de workshop Voorlezen zonder tekst. Naast de taallunch en de workshop worden er in Zoetermeer meer activiteiten georganiseerd. Kijk hiervoor op de website www.weekvandealfabetisering.nl.

Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 3 t/m 9 september, en vraagt hiermee aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en in veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden. In Zoetermeer doet het Digi-Taalhuis ook mee aan de Week van de Alfabetisering. Het Digi-Taalhuis Zoetermeer is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse (taal)organisaties.


Foto: Digitaal Dagblad