Zoetermeers Dagblad | Weer vragen van PVV Zoetermeer over zelfbrengdepot
mainImage

Weer vragen van PVV Zoetermeer over zelfbrengdepot

1 juni 2020, 12:09 uur
Algemeen, Politiek

PVV Zoetermeer stelt opnieuw vragen aan het college over het zelfbrengdepot bij de Argonstraat. De partij vindt de eerder ingevoerde versoepeling door de gemeente ten aanzien van het zelfbrengdepot en het ophalen van grofvuil in de wijken van Zoetermeer niet afdoende.

'Een bewoner die een afspraak wil maken om grofvuil op te laten halen moet ongeveer zes weken wachten om zijn grofvuil aan de straat te kunnen zetten. Afspraken maken om zelf te brengen werkt ook niet fijn voor iedereen. Het gevolg is dat de illegale dumping gewoon doorgaat. Op vrijwel alle plekken in de stadwaar papier, plastic en glas kan worden gedeponeerd, constateren we dat hier van alles wordt gedumpt dat feitelijk thuishoort bij het zelfbrengdepot. We zien verfemmers, afgedankt tuinmeubilair, hout, metaal en andere zaken. Dit is niet acceptabel en kan leiden tot verdere vervuiling ook buiten de inzamelplaatsen.'

PVV Zoetermeer opteert voor het toelaten van een maximumaantal auto’s/personen bij het zelfbrengdepot per stortingsronde. Ook wenst de fractie dat er meer en strenger gecontroleerd wordt op het illegaal dumpen van afval, eventueel met behulp van cameratoezicht.


Foto: Zoetermeers Dagblad