Wendy erg blij met hypotheek bij SpaaQ

mainImage
Wendy erg blij met hypotheek bij SpaaQ

Als partner van hypotheekadvieskantoor SpaaQ geven wij op www.zoetermeersdagblad.nl met verhalen en columns een kijkje achter de schermen bij het bedrijf van Bennie de Jong. Dit keer een interview met twee van zijn klanten: het koppel Wendy en Rick Driesen uit Zoetermeer. Zij kochten in 2017 hun eerste huis in De Leyens. De hypotheek regelden zij via SpaaQ.

Met een grote glimlach opent Wendy de voordeur van haar woning aan de Tjalkwerf. ,,Ik ben echt héél, héél blij met dit huis." Lacht: ,,We zochten naar een huis met meer ruimte en de potentie om er wat 'beters' van te maken én met een tuin op het zuiden. We hebben een tuin op het noordoosten nu, maar de eis was dat ik in de tuin in de zon kan zitten en dat zit wel goed hier, heel fijn."

Verhuizen


Wendy en Rick bewoonden hiervoor een flat in Palenstein, maar door de komst van een kleine wilden ze naar wat groters verhuizen. Na een maand of zeven eindigde hun zoektocht. ,,Het was open huis hier en toen ben ik gaan kijken met mijn schoonouders, zonder Rick. Toen ik binnenkwam dacht ik meteen: dit is het. De woonkamer is heel ruim vanwege een uitbouw en in de tuin is nog een stuk aangekocht. Bij elkaar is het 122 vierkante meter. Op 3 augustus 2017 kregen we de sleutel."

Wendy en Rick regelden hun eerste hypotheek via het in Rokkeveen gevestigde SpaaQ. ,,Je kunt natuurlijk altijd de bekende hypotheker binnenlopen, maar ik vond het daar allemaal heel veel geld. Ik wilde weten of er andere opties waren, zodoende kwam ik online via Independer.nl bij SpaaQ terecht. De website en het concept spraken mij meteen aan. Via de website heb ik het contactformulier ingevuld om een afspraak te maken."

[caption id="attachment_51223" align="alignnone" width="900"] Bennie de Jong van SpaaQ.[/caption]

'Voelde meteen goed'


Het eerste gevoel was meteen goed, benadrukt Wendy. ,,In januari 2017 zijn we bij Bennie op bezoek geweest. Dat voelde meteen heel goed. Ik vond het heel fijn dat Bennie eerlijk tegen ons was. 'Je mag verder kijken, maar je komt toch bij mij terug,' zei hij op een leuke manier. Ik houd daar wel van."
,,Bennie is een leuke jonge gast van onze leeftijd. Prettig om als starter mee te praten."

Aanvankelijk leek een hypotheek niet mogelijk, omdat Wendy zonder baan kwam te zitten. ,,Bennie zei heel eerlijk; je moet een intentieverklaring krijgen. Dat kon in mijn geval niet met mijn aflopende projectcontract. Verhuizen kon toen niet, daar was hij heel eerlijk in. Later kreeg ik een nieuwe baan en toen kwam het gelukkig alsnog goed."

WhatsApp 


Wat Wendy en Rick zo aansprak in SpaaQ? ,,Een combinatie van prijs, de manier waarop Bennie alles uitlegde en het laagdrempelige contact met hem. We konden ook via WhatsApp snel schakelen en hoefden niet vaak face to face af te spreken. Fijn voor ons, want door ons werk en met de kleine op komst hadden we wel wat beters te doen dan steeds naar kantoor gaan om dingen te ondertekenen. Het liep allemaal prima. Daarnaast hielp hij ons nog bij het zoeken naar een makelaar."

Zou Wendy SpaaQ bij bekenden van haar aanbevelen? ,,Zeker. Ik heb SpaaQ bij vrienden aanbevolen, alleen weet ik niet of ze uiteindelijk naar SpaaQ zijn toe gegaan."

Foto: Wendy en Rick Driesen voor hun woning in De Leyens.


Foto: Digitaal Dagblad