Wereld-komkommernieuws

mainImage
Wereld-komkommernieuws

Wereldnieuws! De eerste pepernoten zijn gesignaleerd in de winkelschappen. Twitter ontploft en op Facebook verschijnen foto’s van personen naast een schap gevuld met de winterse versnapering. Kop warme chocomel erbij, toefje slagroom voor de finishing touch.

Van pepernoten naar vermiste bejaarden teruggevonden op het grootste Duitse Metalfestival Wacken Open Air, of zoals een krant nogal cru vermeldt: ontsnapte bejaarden uit verzorgingstehuis weer terecht…Ontsnapt? Verzorgingstehuis? Twee Benidorm-bastards on the run. Laat de geraniums de tering krijgen, moeten ze gedacht hebben.

Ze waren wat gedesoriënteerd maar wisten wel dat ze echt niet onder begeleiding van de voor hen geregelde politie-escorte terug wilden naar het tehuis. Hoe het hen bij ‘tehuiskomst’ is vergaan, vermeldt de geschiedenis niet.

Ondertussen wordt Zoutelande overspoeld met nieuwsgierige toeristen op zoek naar het oude strandhuis. Beleeft de Duitse band Bosse qua inkomsten gouden tijden nu hun door Bløf en Geike Arnaert gecoverde nummer Frankfurt Oder is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse zomerhit van de laatste decennia.

Klagen de telers van veld- en andere sla steen en been en wrijven de Nederlandse wijnboeren zich verheugd in de handen bij het vooruitzicht van een uitmuntend Hollands wijnjaar.

In Honselersdijk is sprake van een complete volksoploop als de snacktomaatjes van de firma Greenco niet blijken te voldoen aan de gestelde eisen. Te rimpelig met kleine deukjes. Zes miljoen tomaatjes vinden binnen no-time hun weg naar talloze huishoudens. De melding 'gratis af te halen' via Marktplaats mist zijn uitwerking niet.

U leest het al: spannende tijden. Het wereld-komkommernieuws in optima forma. Ik schrijf en puf nog even verder.

Vanuit Zeeuws-Vlaanderen volgde Elsje Veth in 2011 haar hart naar Zoetermeer waar zij sindsdien samenwoont met fotograaf Chris van Dijke. Moeder van twee volwassen zoons en oma van kleinzoon Xavi. Werkt als fulltime secretaresse in Den Haag. Ze publiceerde twee verhalenbundels; ‘Neus snuiten en doorhoesten’ (2015) en ‘Rafels’ (2017). ,,Mijn columns ademen charme, levenslust, wijn en hoge hakken uit. Met hier en daar een vleugje peper,” Twitter: @elsjeschrijft.


Foto: Digitaal Dagblad