Westerparkdag op 27 mei

mainImage
Westerparkdag op 27 mei

Op zondag 27 mei (12:00-16:00 uur) vindt voor de zevende keer de Westerparkdag plaats in Zoetermeer, georganiseerd door IVN Zoetermeer, de Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer en de gemeente. De dag staat in het teken van de landelijke 'Dag van het Park' en ook het veertigjarige bestaan van de in het Westerpark gelegen Natuurtuin.

Tijdens de Westerparkdag zijn er activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals timmeren, leren bandenplakken en insectenhotels en nestkastjes fabriceren in de IVN-tent. Verder kunnen bezoekers zien hoe de schapen in het park een scheerbeurt krijgen en er zijn demonstraties houtsculpturen maken. Ook kunnen bezoekers een ritje maken in een koets of op een pony en deelnemen aan rondleidingen in de Natuurtuin. Ongeveer veertig Zoetermeerse verenigingen, instellingen en bedrijven doen mee.

[caption id="attachment_50354" align="alignnone" width="900"] Ingang van de Natuurtuin bij 't Westpunt.[/caption]

Naast de activiteiten zijn er diverse stands met informatie over projecten zoals de Nieuwe Driemanspolder, Groen en de Schaalsprong en een fototentoonstelling met in het Westerpark gemaakte bruidsfoto's.

Tappunt drinkwater


De officiële opening van de Westerparkdag is om 12:00 uur, in bijzijn van Ad de Waal Malefijt, divisiemanager Dunea, en wethouder Robin Paalvast. Zij zullen samen het vijfde openbare Dunea Drinkwatertappunt in Zoetermeer in gebruik nemen. Dit tappunt staat in het Westerpark tegenover het Westpunt, bij de ingang van de Natuurtuin.

Foto: de Natuurtuin in het Westerpark.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.