Wethouder aanwezig bij open huis Tuingezel

mainImage
Wethouder aanwezig bij open huis Tuingezel

Het Zoetermeerse Tuingezel houdt op donderdag 20 september van 16:00 tot 19:00 uur een open huis op het terrein aan de Voorweg 93 (Stadsboerderij Het Buitenbeest). Wethouder Ingeborg ter Laak zal tussen 16:30 en 17:30 uur aanwezig zijn en de openingshandeling verrichten.

In een groene omgeving biedt het in 2016 opgerichte Tuingezel dagbesteding aan kwetsbare burgers, waaronder (thuiswonende) mensen met dementie. Daarmee is Tuingezel een vorm van zorgboerderij in de stad waar mensen met dementie zoveel mogelijk in het publieke domein actief blijven.

Tuingezel biedt de dagbesteding vier dagen per week aan van 09:30 tot 16:00 uur, inclusief lunch. Per dag bestaat een groep hoogstens uit circa acht personen om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Eigenaar/oprichter is Peter Hop, die zelf vele jaren in de zorg werkzaam was.

In juli dit jaar werd de accommodatie van Tuingezel uitgebreid met een terras. Daarbij kreeg het financiële ondersteuning van Rabobank Zoetermeer. Lees daarover dit artikel.

Foto: ouderen genieten op het nieuwe terras van Tuingezel. Zittend 2e van links vooraan met ruitjesoverhemd: Peter Hop.


Foto: Digitaal Dagblad