mainImage

Wethouder Groeneveld reikt diploma’s uit

29 juni 2020, 09:37 uur
Algemeen, Politiek

Op vrijdag 26 juni was wethouder Jakobien Groeneveld op Stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen aanwezig om de laatste kinderen die meededen aan het project Paardenmaatje, hun diploma te overhandigen. Dat zij hun diploma uit handen van de wethouder kregen was een enorme verrassing.

Project Paardenmaatje is een initiatief van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en Caren Wildering van Coach and Care’n Paardencoaching. Wethouder armoedebeleid Groeneveld is vanaf de start betrokken geweest bij het project en draagt het een warm hart toe.

Tijdens het project doen Zoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen meer zelfvertrouwen op en leren zij weerbaar te zijn door het werken met paarden. Groeneveld vindt het belangrijk dat hier bij kinderen zo vroeg mogelijk mee gestart wordt en stimuleert het project door de diploma’s uit te reiken.

Corona
Caren Wildering is erg blij met de belangstelling die het project krijgt. "Er is een grote behoefte aan projecten als Paardenmaatje. Helemaal nu veel kinderen door corona lang thuis hebben gezeten. Ik merk dat ze enorm worden gesterkt in hun zelfvertrouwen als ze met een paard aan de slag mogen. Zelfs leerachterstanden krijgen de aandacht in het weiland. Zo zijn er al sessies geweest waarin we hebben gerekend en gespeld. Ook hiermee groeit hun zelfvertrouwen."

De laatste zeven kinderen die aan het project meededen, kregen vrijdag officieel hun stoere Paardenmaatjesdiploma. "Vanwege corona hebben we ervoor gekozen om de uitreiking kleinschalig te organiseren, waarbij afstand voldoende in acht kon worden genomen. We hadden de kinderen graag een grote feestelijke uitreiking gegeven, maar dat vonden wij op dit moment niet verantwoord. Maar, de uitreiking door de wethouder maakte dit voor de kinderen en ouders ruimschoots goed", aldus Mark Schutjens, directeur-bestuurssecretaris van Stichting Leergeld.

Nieuwe ronde
Inmiddels hebben tachtig kinderen via Leergeld bij Wildering een coach-traject gevolgd. Door de grote belangstelling zal Stichting Leergeld ook in het nieuwe schooljaar doorgaan met het project. Kinderen die nu nog op de wachtlijst staan, of zich nog niet eerder hebben aangemeld, komen hiervoor in aanmerking. Wilt u meer informatie over het project en de voorwaarden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bezoek www.coachandcaren.nl.