Wethouder krijgt ervaringsdeskundige cadeau

mainImage
Wethouder krijgt ervaringsdeskundige cadeau

Wethouder Ingeborg ter Laak heeft tijdens het VNG-congres, dat 26 en 27 juni in Maastricht plaatsvond, een ervaringsdeskundige cadeau gekregen. Samen met Zoetermeerder Raymond Timmermans trekt zij op om zaken in haar portefeuille zorg en welzijn in Zoetermeer praktisch zichtbaar te maken. Acht nieuwe wethouders verspreid over heel Nederland ontvingen dit cadeau. Timmermans kon door omstandigheden niet bij de feestelijke start aanwezig zijn, maar sprak de wethouder en de aanwezigen via een videoboodschap toe.

Kenner Timmermans is 71 jaar oud en heeft sinds 1989 MS. Hij wil graag met de wethouder in gesprek over het VN-Verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. En daarbij in het bijzonder waar het gaat om toegankelijkheid, mobiliteit, regels en procedures. Hij wil wethouder Ter Laak graag laten kennismaken met zijn netwerk van Zoetermeerders met een beperking om hen te ontmoeten en te spreken.

Wethouder Ter Laak ziet uit naar de samenwerking. ,,Een echte kenner helpt onze stad en helpt mij om met eigen ogen te kijken naar de obstakels en samen op zoek te gaan naar goede alternatieven. Ik vind dat de fysieke toegankelijkheid van Zoetermeer op orde moet zijn. Ik wil vooral kijken naar wat mensen wél kunnen en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo zelfstandig mogelijk in onze stad kunnen leven."

Het #Kennercadeau is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland samen met Ieder(in) en de VNG. Zij borduren voort op de actie #patiëntcadeau, waarbij negen patiënten een jaar lang gekoppeld werden aan een Kamerlid.

Foto: tijdens het VNG-congres in Maastricht. Helemaal links wethouder Ingeborg ter Laak.


Foto: Digitaal Dagblad