Zoetermeers Dagblad | Wethouder opent expositie Art-Lab in Forum
mainImage

Wethouder opent expositie Art-Lab in Forum

2 december 2019, 13:29 uur
Algemeen

Op zaterdag 30 november werd de Art-Lab expositie ‘ME-lieu’ door wethouder Jakobien Groeneveld geopend in het Forum Zoetermeer. Een kers op de taart voor de achttien leerlingen uit de Internationale Schakel Klas (ISK) van het ONC Parkdreef die tijdens het Art-Lab de afgelopen acht weken werkten onder begeleiding van kunstenares Efrat Zehavi aan één gezamenlijk kunstwerk dat met trots werd onthuld. De leerlingen werkten rondom het thema ‘Me-lieu: ik en mijn omgeving’.

 

Art-Lab voor Internationale Schakel Klassen
CKC & partners brengt met deze Art-Labs, kunstlessen naar de Internationale Schakel Klassen, waar jongeren in zitten die net in Nederland zijn komen wonen. Ze spreken beperkt Nederlands en moeten aarden in een nieuw land en dat ook nog eens in een van de meest intensieve fysieke en mentale ontwikkelingsperiode in hun leven. Door de Art-Labs ervaren ze dat er ook andere, kunstzinnige vormen zijn om je emoties en denkbeelden te uiten. Het programma is afgestemd op hun belevingswereld en voor vele jongeren is het de eerste kennismaking met kunst & cultuur.

Dit Art-Lab met leerlingen van ISK-groepen is het vervolg op de pilot die al voor de zomervakantie startte met het ONC Parkdreef en MBO Rijnland.