Wethouder opent Natuurwerkdag in Natuurtuin Zoetermeer

mainImage
Wethouder opent Natuurwerkdag in Natuurtuin Zoetermeer

Wethouder Jacobien Groeneveld (GroenLinks) zal op zaterdag 3 november om 10:00 uur in de Natuurtuin Zoetermeer de aftrap verrichten van de landelijke Natuurwerkdag. De Natuurtuin is één van de honderden plaatsen in Nederland waar die dag vrijwilligers aan de slag gaan met onderhoud van natuur en landschap.

De Vrienden van de Natuurtuin zegt een grote opkomst te verwachten. Er moet voordat de winter invalt nog veel gedaan worden. Zo worden op het insectenveldje miniheuveltjes aangelegd voor een goed leefgebied van bepaalde insectensoorten. Er moet ook maaisel worden afgeruimd en paden worden opgehoogd. Dit is een maar een kleine opsomming van de klussen die de vrijwilligers staan te wachten.

Deelnemers kunnen zich niet alleen individueel aanmelden, maar ook groepsgewijs (bedrijven, scholen, verenigingen enz.) Kinderen vanaf acht jaar zijn welkom, mits zij zijn vergezeld van een volwassen begeleider. Voor hen zijn er speciale activiteiten.

Aanmelden: via www.natuurwerkdag.nl of door een mailtje te sturen aan [email protected] Bellen kan ook naar 079-3200257.

Foto: Natuurtuin Zoetermeer in het Westerpark.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad