Wethouder Ter Laak onthult raamgedicht Oosterheem

9 January 2019, 10:34 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wijkwethouder Ingeborg Ter Laak (foto) verricht op vrijdagochtend 18 januari de opening van het eerste Jas van Taal-raamgedicht in Oosterheem. Dit zal het voormalig raadslid doen bij de Koningskind Kinderopvang aan de Willem Dreeslaan 16-18.

Jas van Taal is een lokaal poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer waarbij gedichten worden gemaakt met peuters en kleuters. Nadat alle kinderen uit een wijk een gedicht hebben gemaakt, worden de gemaakte gedichten door middel van raamstickers verspreid over de wijk. Er wordt ingezet op het stimuleren van creativiteit met taal, taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen.

In korte workshops wordt steeds samen met een groep peuters of kleuters één groepsgedicht gecreëerd. Bibliotheek Zoetermeer heeft de afgelopen maanden scholen en kinderopvanginstellingen bezocht in de wijk Oosterheem. Enkele groepsgedichten worden samen met de Jas van Taal in de week van 18 januari tentoongesteld in de wijkbibliotheek Oosterheem. Na 18 januari worden alle gemaakte gedichten in de vorm van raamgedichten verspreid en opgehangen bij scholen, kinderdagverblijven, ondernemers en particulieren. Hierdoor wordt in de hele wijk Oosterheem zichtbaar welke gedichten er zijn gemaakt door haar jongste bewoners.

Er wordt aangesloten bij thema’s die op het moment van de workshop centraal staan in de wijk of bij de instelling. Hierdoor wordt Jas van Taal een onderdeel van het thema waar de kinderen en de medewerkers mee bezig zijn. In Oosterheem zijn de thema’s Welkom, Zomer, Herfst, Mensen en Kunst in gedichten verwerkt. Tot eind 2019 wordt er gewerkt aan het project. Na Oosterheem volgen in 2019 de wijken Seghwaert/ Noordhove en Dorp/Driemanspolder. Jas van Taal is ontwikkeld door “Huis van Gedichten” en wordt uitgevoerd door een combinatiefunctionaris van Bibliotheek Zoetermeer.