Wie nomineer jij voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2018?

mainImage
Wie nomineer jij voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2018?

De Zoetermeerse Publieksprijs voor Kunst & Cultuur 2018 wordt eind dit jaar weer uitgereikt en jij kunt mee bepalen aan wie. De Publieksprijs Kunst & Cultuur is bestemd voor de persoon, groep of vereniging die zich in het jaar 2018, verassend of vernieuwend heeft onderscheiden op het gebied van kunst en/of cultuur.

Alle inwoners van Zoetermeer kunnen een suggestie voor 20 oktober 2018 insturen, met een duidelijke toelichting waarom deze persoon of groep zou moeten winnen. Dit kan gemaild worden naar [email protected]

Uit alle suggesties die zijn opgestuurd, zal een comité van aanbeveling, begin november, een vijftal kanshebbers nomineren. Deze groep maakt een paar weken later kans op de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2018.

De winnaar ontvangt een geldprijs van duizend euro en het bronzen Visdiefje, een beeldje speciaal voor de Publieksprijs ontworpen door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk.

Vorig jaar ging Greg & Baud Productions er met de titel vandoor, na een strijd met street artist Tobias Becker, Kunstenaarscollectief 1819, musicaltalent Johannes Eichwald en creatief ondernemer José Koebrugge. De Publieksprijs wordt, in opdracht van de gemeente Zoetermeer, georganiseerd door stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Foto: de winnaar van 2017, Gerard Zijlstra van Greg & Baud Productions. Links wethouder Robin Paalvast, rechts Floravontuur-directeur Ruud Steggerda.

Fotograaf: Ardito / Jan-Evert Zondag.


Foto: Digitaal Dagblad