Wijkagenten krijgen Poolse les om contact te verbeteren

mainImage
Wijkagenten krijgen Poolse les om contact te verbeteren

Zeventien agenten van het Haagse korps hebben de afgelopen maanden les gekregen in de Poolse taal en cultuur. Zulke lessen moeten het contact tussen agenten en de ongeveer 20.000 Polen in de Haagse regio ten goede komen.

Om met de Poolse gemeenschap beter te kunnen communiceren hebben zeventien agenten nu een Poolse taal- en cultuurcursus gevolgd. Het gaat dan om in totaal tien taallessen en bezoeken aan bedrijven en instellingen. Het lespakket wordt mede mogelijk gemaakt door de Haagse politie-eenheid. Samen met een stichting die zich in de Bollenstreek al langer inzet voor Poolse arbeidsmigranten.

De deelnemende agenten begonnen met de lessen half september en kregen zo nu en dan ook huiswerk mee om te oefenen. Het is uiteindelijk de agenten dan ook gelukt de basis van de Poolse taal onder de knie te krijgen.

Tijdens de cursus was er ook aandacht voor de tradities en opvattingen van Polen. De wijkagenten hebben een bezoek gebracht aan een Westlands bedrijf waar veel Polen werken. Daarnaast zijn ze ook nog naar een gemeentelijk informatiepunt voor Polen in Hillegom en opvanglocatie voor verwarde en verslaafde Polen geweest.

Fotobron: Wijkagent Buytenwegh.


Foto: Digitaal Dagblad