mainImage

Winactie gemeente Zoetermeer, bekijk prijzen

18 oktober 2019, 09:03 uur
Algemeen

De week van 14 oktober is uitgeroepen tot 'Nationale Recycleweek'. Landelijk zult u deze actie onder andere op de radio horen voorbijkomen. Ook de gemeente Zoetermeer doet mee. Deze week houden zij acties om inwoners aan te moedigen elektronisch afval gescheiden in te zamelen. Doet u ook mee? U draagt een steentje bij aan minder restafval, een beter milieu en u maakt kans op een prijs ter waarde van € 150,-.

In veel huishoudens blijven kapotte of verouderde elektronische apparaten liggen of verdwijnen bij het restafval. Terwijl we nog veel kunnen hergebruiken. Vaak zitten er ook stoffen in die niet goed zijn voor het milieu.

Inleveren bij Zelfbrengdepot
Als u klein elektronisch afval tijdens de Nationale Recycleweek inlevert bij het Zelfbrengdepot krijgt u een lootje, waarmee u kans maakt op VVV-bonnen. Daarnaast krijgt u een kaartspel over elektronisch afval zolang de voorraad strekt. Het Zelfbrengdepot is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 20.45 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Inleveren op de warenmarkt
Tijdens de actieweek kunt u klein elektronisch afval ook inleveren op de markt. Op vrijdag 18 oktober is de gemeente aanwezig op de warenmarkt in Rokkeveen en op zaterdag 19 oktober op de warenmarkt aan het Marseillepad. Op beide dagen van 11.00 tot 15.00 uur. U ontvangt een lootje en maakt kans op leuke prijzen.

Wat zijn de prijzen?
1e prijs : VVV-bon ter waarde van € 150,-
2e prijs : VVV-bon ter waarde van € 100,-
3e prijs en 4e prijs : VVV-bon ter waarde van € 50,-

Bekendmaking winnaars
De lotnummers van de degenen die een prijs hebben gewonnen worden bekendgemaakt via www.zoetermeer.nl/afval, in het Stadsnieuws, op Facebook en op Twitter. Bewaar het lootje goed.

Scholenactie inleveren klein elektronisch afval
Ook de basisscholen doen mee met de Nationale Recycleweek. Van 14 tot 21 oktober plaatst de gemeente minicontainers bij deelnemende basisscholen. Leerlingen kunnen daarin het van huis meegenomen klein elektronisch afval gooien. De school die aan het eind van de week het meeste heeft ingezameld wint een cheque voor een activiteit voor de hele school.