Zoetermeers Dagblad | Winnaars schrijfwedstrijd Alfrink bekend

Winnaars schrijfwedstrijd Alfrink bekend

mainImage

Alle ruim 300 leerlingen uit de eerste klassen van het Alfrink College deden dit schooljaar mee aan het project 'korte verhalenwedstrijd'. Dit project startte met een college over het schrijven van korte verhalen door schrijver Gilles de Boeuf, waarna de brugklassers tijdens de lessen Nederlands aan de slag gingen. In elke klas zijn alle verhalen voorgelezen en uit die verhalen werden per klas de drie beste uitgekozen. Onlangs werden de winnaars bekendgemaakt. 

De winnende verhalen van de elf eerste klassen zijn gebundeld in een boekje dat vorige week woensdag is uitgereikt aan leerlingen, ouders en docenten.

De jury, bestaande uit Martine van Rijn, Gilles Boeuf, Felix van de Laar, Monique van Mourik en Myke Ruys, had alle verhalen kritisch doorgelezen en voorzien van commentaar. 'Wat opviel was dat veel verhalen over dood en verdriet gingen. Veel koppen zijn gerold, maar er gebeurde ook veel andere ellende. Leerlingen lieten ook vaak zaken over aan de verbeelding van de lezer, iets wat paste bij het thema ‘wat is waar?’ van deze verhalenwedstrijd.'

Na het juryrapport werd Katie Lee uit 1K als winnaar aangewezen. Zij las haar verhaal daarna, samen met Felix van de Laar, voor aan het aanwezige publiek in de aula van het Alfrink College. De tien andere klaswinnaars kregen een boekenbon als prijs, Katie Lee kreeg een heuse GoPro-actiecamera.