Woensdag speciaal debat in Forum: meld je aan

mainImage
Woensdag speciaal debat in Forum: meld je aan

Houd jij je (intensief) bezig met ouderenzorg? In het Forum Zoetermeer is komende woensdagavond (20:00-21:30 uur) een speciaal debat over dit thema met diverse (lokale) specialisten en gesprekspartners, georganiseerd door het journalistieke onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) en Bibliotheek Zoetermeer. Publiek is meer dan welkom, dus meld je snel aan voordat de tickets zijn uitverkocht.

De Monitor bespreekt maatschappelijke problemen die ontstaan door weeffouten in het systeem. Er worden ervaringen gedeeld, deskundigen aan het woord gelaten en er wordt gekeken naar mogelijke oplossingen. De kwesties gaan over onderwerpen waar iedereen in Nederland wel eens mee te maken heeft.

De Monitor Meeting heeft als doel het gesprek over thema’s die in het programma zelf aan de orde komen ook lokaal aan te gaan. Het Forum is daarvoor een voor de hand liggende en inspirerende plek en fungeert voor het eerst als locatie van dit debat. Deze keer vindt de Monitor Meeting plaats naar aanleiding van de uitzending van De Monitor op 6 juni over ouderenzorg.

Thema dat past bij het Forum


,,Het is een bekend maatschappelijk programma, met maatschappelijke onderwerpen die vaak gevoelig liggen," zegt Monique Verkaik, Coördinator Programmering bij het Forum Zoetermeer, tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Het is mooi dat wij met het Forum Zoetermeer dit ook lokaal kunnen neerzetten en bespreken. Dit thema past heel goed bij deze stad. En dit is één van de mooie voorbeelden van waar het nieuwe Forum Zoetermeer voor dient."
,,Dit soort debatavonden zorgt voor betrokkenheid van de inwoners, niet alleen als het gaat om het thema ouderenzorg en andere maatschappelijke kwesties, maar ook het Forum krijgt zo meer bekendheid. Fijn dat de KRO-NCRV ons deze kans biedt."

Wie zijn er aanwezig?


Teun van de Keuken is de presentator van het debat dat door een gemêleerd gezelschap zal worden bijgewoond. Zo zullen onder andere Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet (GroenLinks), René Kant (huisarts en ervaringsdeskundige in het gebruik van het 'behandelwensenformulier'), Jacqueline Teijhaar van STEM (Sterf op je Eigen Manier) en Rino Tetteroo (gepensioneerd orthopeed) acte de présence geven.

Verder zijn mevrouw Iedema en mevrouw Kiggen van Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer aanwezig en mogelijk ook nog enkele Zoetermeerse raadsleden, wethouder Ingeborg ter Laak en medewerkers van het LangeLand Ziekenhuis, Het Goudenhart, De Vierstroom Thuishulp en Sophia Revalidatie Zoetermeer. Allen zullen zich buigen over behandelingen en medische ingrepen op latere leeftijd. Wat zijn de opties? Wat is verstandig? Wat willen de betrokkenen?

Er zijn nog kaarten


Belangstellenden kunnen kaarten kopen voor vijf euro per stuk. Inloop is vanaf 19:30 uur en na afloop is er een borrel.

Verkaik laat weten dat er na het debat van woensdag 27 juni nog twee edities volgen dit jaar. ,,Deze eerste keer krijgen wij ondersteuning van de KRO-NCRV. Daarna is het de bedoeling dat wij het steeds meer zelf oppakken. Het is een pilot die we hier uitzetten, met ondersteuning van KRO-NCRV en ProBiblio, de overkoepelende bibliotheekorganisatie. Daar zijn we heel blij mee."

UPDATE: het debat is geannuleerd (zie nieuwsbericht 26 juni op www.zoetermeersdagblad.nl).


Foto: Digitaal Dagblad