Workshops 'Huishouden op orde' in Zoetermeer

22 December 2019, 08:28 uur
Algemeen
mainImage
Josje Deekens

Wegens de grote vraag worden er ook in het nieuwe jaar workshops over het opruimen van je spullen gegeven bij de Volksuniversiteit Zoetermeer. Op vrijdag 24 en maandag 27 januari leert opruimcoach Marianne Bodenstaff van Huishouden op Orde je alles over opruimen.

 

"Opruimen is voor veel mensen een continu gevecht. Ze vinden het moeilijk om afstand te nemen van spullen en zijn vooral aan het verplaatsen in plaats van echt op te ruimen", aldus de opruimcoach uit Waddinxveen. "Daar de groeiende hoeveelheid spullen raken kasten en kamers overvol. Dat zorgt voor schaamte, waardoor mensen steeds minder vaak vrienden of familie thuis uitnodigen."

"Wat zo fijn is aan de workshop, is dat je met gelijkgestemden bent. De verhalen zijn heel herkenbaar, dat is fijn want mensen denken vaak dat ze de enige zijn met een opruimprobleem", aldus Marianne. "Ik leer je waar je moet beginnen met opruimen, hoe je opruimt én hoe je het opgeruimd houdt. Ook vertel ik je wat je vooral niet moet doen, er zijn namelijk wat valkuilen waar veel mensen intrappen."

 

In het Forum-Stadhuis in het Stadshart wordt de workshop ‘Zo lukt opruimen je wel’ gegeven op vrijdagochtend 24 januari en maandagavond 27 januari 2020. Beide duren 3 uur, de kosten zijn € 22,50. Ga voor meer informatie en het aanmelden naar https://volksuniversiteit-zoetermeer.nl/cursussen/zo-lukt-opruimen-je-wel-3/.

Naast workshops biedt Marianne ook 1-op-1-coaching bij mensen thuis aan en online cursussen. Meer informatie over haar en haar bedrijf Huishouden op Orde vind je op www.huishoudenoporde.nl.