Workshops over opruimen in Zoetermeer

4 September 2019, 10:05 uur
Algemeen
mainImage
Josje Deekens
Opruimcoach Marianne Bodenstaff biedt hulp.

Opruimcoach Marianne Bodenstaff van Huishouden op Orde geeft workshops over het opruimen van je spullen en je administratie bij de Volksuniversiteit Zoetermeer op 18 oktober en 22 november aanstaande.

'Ontspullen' is de trend van dit jaar. Mensen zijn massaal aan het opruimen geslagen. Maar dat blijkt niet altijd even gemakkelijk. "Vaak is het te overweldigend", vertelt de opruimcoach uit Waddinxveen. "Ze zien door de bomen het bos niet meer. Weten niet waar ze moeten beginnen en hoe ze precies moeten opruimen. Ook zie ik vaak dat mensen zich schamen voor hun rommel."

Met de workshops leer je waar je begint met opruimen, hoe je opruimt én hoe je het opgeruimd houdt. "Met gelijkgestemden leer je de do’s & don’ts van het opruimen van je spullen en je administratie. En kun je ervaringen delen. Dat schept een band. Mensen zien dat ze niet de enige zijn met een opruimprobleem", aldus Bodenstaff.

In het Forum-Stadhuis in het Stadshart worden twee workshops gegeven over opruimen: 'Zo lukt opruimen je wel' en 'Administratie op Orde'. Beiden vinden op vrijdagochtend plaats en duren drie uur. Ga voor meer informatie en het aanmelden naar https://volksuniversiteit-zoetermeer.nl/cursussen.

Naast workshops biedt Bodenstaff ook 1-op-1-coaching aan huis aan. Meer informatie over haar en haar bedrijf Huishouden op Orde vind je op www.huishoudenoporde.nl.